Aloittelijat, edistyneet, miehet,

naiset, urheilijat, nuoret....

Tulijooga on paikka, jossa joogan aloittaminen on helppoa ja turvallista. Studiollamme käy niin aloittelevia joogeja kuin pitkään jooganneita, miehiä ja naisia, urheilijoita, nuoria ja iäkkäämpiä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Kenelle

Tulijoogassa on helppo aloittaa joogaharjoitus

Tulijoogan tunneilla on tarkka, yksityiskohtainen ohjeistus. Aloittaminen on helppoa: tarvitset vain avoimen mielen, kevyet vaatteet (hihaton paita, shortsit/leggingsit) ja juomapullon mukaan. Joogamaton ja ison pyyhkeen voit joko vuokrata studiolta tai halutessasi tuoda omat. Tee varaus tunnille kalenterista ja tule paikalle hyvissä ajoin (25-10 min ennen tunnin alkua.) Ilmoittaudu vastaanotossa ja kerro, että olet ensimmäistä kertaa jolloin opettaja tarkentaa vielä harjoituksen kulkua ja pääset hyvin mukaan. 

 

Harjoittelu lämmössä 

 Suurin osa Tulijoogan tunneista on hot yogaa eli sali on lämmin/kuuma. Harjoituksen aikana hikoilu on voimakasta ja syke nousee intervallinomaisesti. Muista juoda hyvin vettä jo edellisenä päivänä ja älä syö mitään kovin raskasta 2-3 tuntia ennen harjoitusta. Jos sinulla on matala verenpaine, joskus harjoituksen aikana voi tulla alkuvaiheessa huimauksen tunnetta, silloin voit hyvin rauhoittua ja istua hengähtämään. Kaikille lämpö ei syystä tai toisesta sovi, anna kuitenkin harjoitukselle mahdollisuus ainakin muutama kerta. Joskus uutta harjoitusta aloittaessa saattaa huomaamattaan pidättää hengitystä ja muutaman kerran jälkeen harjoitus tuntuukin jo helpommalta. 

 

Miehet joogaamassa

Tulijoogassa käy paljon myös miehiä harjoittelemassa. Jotkut joogaavat aktiivisesti ns jooga päälajinaan, mutta aika monet käyvät joogaamassa pitääkseen liikkuvuuttaan yllä tai toisen lajin tukena. Jooga on erittäin hyvä selän kuntouttaja, sillä selkä saa liikettä moneen suuntaan eteen- ja taaksetaivutusten, kiertojen ja ojennusten kautta. Miehillä usein suurin kynnys aloittaa onkin ylittää  joogasalin kynnys ensimmäistä kertaa; sen jälkeen harjoitus sujuu hyvin. Sinun ei mitenkään tarvitse olla notkea aloittaaksesi harjoituksen. Tavoitteena on ylläpitää tai saavuttaa nivelten, lihasten ja rangan normaali liikkuvuus. Jokaisella myös notkeuden ja vahvuuden suhde on erilainen; voimaharjoittelua painottava joogaaja ei edes välttämättä tavoittele samanlaista taipuisuutta kuin vaikka tanssia harrastava joogi. 

 

Urheilijat - jooga tukee muita lajeja

Monet muita lajeja aktiivisesti harrastavat ovat huomanneet joogan hyödyt harjoittelun tukena. Tulijoogan asiakkaina on niin nuoria urheilijoita kuin aktiiviharrastajia. Nuoret, jotka saattavat harrastaa jääkiekkoa tai jalkapalloa useita kertoja viikossa, ovat saaneet joogasta lisää liikkuvuutta, joustavuutta ja päässeet eroon alkavista selkäkivuista. Jo kerta viikossa on hyvä vastapaino muulle harjoittelulle. Myös voimaharjoittelua treenaavat ovat kiittäneet joogaharjoituksen vaikutuksia. Voimaa treenatessa lihas supistyy ja lyhenee kun taas joogassa pyritään nimenomaan pidentämään lihasten ja nivelten liikkuvuutta. Loukkaantumisriski muissa lajeissa vähenee.

 

Ikääntyminen ja jooga - liikkuvuutta ikään katsomatta

Joseph Pilates taisi ensimmäisenä sanoa, että "Olet yhtä nuori kuin selkärankasi on joustava." Joogassa rangan liikkuvuus lisääntyy erilaisten taivutusten, kiertojen ja ojennusten seurauksena. Joogaa voisi pitää todellisena "anti age"-harjoituksena. Voit hyvin aloittaa joogan, vaikka ikää olisi ehtynyt kertyä jo selkeästi enemmän. Jos haluat matalan sykkeen harjoituksen ja siedät huonommin kuumaa, kokeile yin joogaa. Hot yogaan voit hyvin tulla myös mukaan ja aloittaa vaikka 60 minuutin harjoituksesta aluksi. 

Tulijoogassa käy myös nuoria joogamassa. Nuorimmat ovat iältään 12-14 vuotiaita. Nuoret kehittyvät eri tahtiin ja jos mietit voisiko nuori aloittaa joogan niin ota yhteyttä joko soittamalla tai viestillä.  

 

Odotatko vauvaa? Jooga raskausaikana

Hot yoga ja harjoituksen lämpö avaa kehoa voimakkaasti. Normaalisti tämä on hyvä asia, ja esimerkiksi lihakset eivät ole niin kipeitä hotyogan jälkeen kuin kylmemmässä joogatessa. Raskauden aikana keho kuitenkin erittää enemmän relaksiini-hormonia, joka vaikuttaa lantion alueen lisäksi myös muuuten kehoon, kuten nivelten liikkuvuuteen. Tämä saattaa johtaa myös loukkaantumisiin, jos keho avautuu liikaa. Hot yogaa ei suositella uutena harrastuksena raskaana oleville ja on syytä olla erityisen varovainen raskaude ensimmäisen kolmanneksen aikana. Jos mietit harjoitusta raskauden aikana, niin on hyvä olla yhteydessä omaan lääkäriin. Tulijooga ei tällä hetkellä tarjoa varsinaista raskausajan prenatal-joogaa. Helsingissä on kuitenkin paljon studioita, jotka tarjoavat raskausajan joogakursseja.

 

Loukkaantumiset, vammat ja jooga

Monet aloittavat joogan kuntoutuakseen jostain loukkaantumisesta tai vammasta. Joogaharjoituksessa ei ole kovia iskuja ja harjoitus haastaa niin syviä, rankaa stabiloivia lihaksia kuin liikkeen pintalihaksia. On tärkeää, että vamman jälkeen harjoittelu aloitetaan rauhallisesti ja lääkärin ohjeiden mukaan. Liike on lääke silloin kun sen oikea aika on. Tulijoogan asiakkaista monet ovat saaneet erittäin hyviä tuloksia mm polvivammojen kuntoutumiseen. 

 

Flunssa, akuutit vammat, astma, migreeni - milloin ei kannata joogata

Joogaharjoitus kannattaa jättää väliin aina jos olet sairaana. Akuutit vammat, flunssa tai tulehdustilat kehossa on hyvä parannella rauhassa ennen harjoituksen aloittamista. Tulijoogassa on asiakkaita, joilla on astma ja jotka pitävät kuumasta ja kosteasta ilmasta ja kokevat sen auttavan hengitykseen. Astma pahentuu monella yleensä pakkasella, mutta jotkut ovat kokeneet myös kuuman ilman ahdistavana. Migreenin voi laukaista moni asia ja lämpö voi olla yksi laukaiseva tekijä, toiset migreenipotilaat taas kokevat saavansa joogasta paljon apua. Tule rohkeasti kokeilemaan ja kerro ohjaajalle ennen tuntia, jos joku asia mietityttää. Tulijoogassa joogataan aina itseä kuunnellen.

Kyllä, haluan aloittaa!

Hienoa! Toimi näin: 

 

1. Tutustu tuntiaikatauluun ja tee varaus Luo asiakastili ja tee sen jälkeen erikseen uudestaan varaus tunnille. Saat vahvistuksen sähköpostiisi, mikäli olet antanut tilin aktivoinnin aikana luvan viesteille. Varausvahvistuksessa näet myös ajankohdan, jolloin varauksen voi perua. Tutustu myös sähköpostissa oleviin peruutusehtoihin. Myöhäinen peruutus tai ei-osallistuminen on kertamaksun verran.

 

2. Varausvaiheessa ei vielä makseta harjoitusta, vaan se maksetaan studiolla. Studiolla käyvät maksuvälineinä yleisimmät maksuvälineet (pankki- ja luottokortit, käteinen), Mobile Pay, liikuntasetelit, Epassi, Edenred, Virike, Smartum, Eazybreak.

 

3. Voit ostaa kertaharjoituksen, sarjakortin tai kuukausikortin. Siirry hinnastoon

 

4. Ennen harjoitusta on hyvä juoda vettä enemmän jo edellisenä päivänä.

Hot yogassa hikoilu voi olla hyvinkin voimakasta, joten kehon nesteytys on tärkeää. Ota juomapullo mukaan tunnille, mutta muista että tunnin aikana ei kannata juoda liikaa ettei vatsa ole täynnä vettä

 

5. Ota mukaan tunnille kevyet joogavaatteet (hihaton paita, shortsit/leggingsit), juomapullo, suihkupyyhe.

Voit tuoda oman joogamaton ja ison pyyhkeen, joka laitetaan joogamaton päälle. Voit myös vuokrata maton ja pyyhkeen studiolta. Tulijoogassa on asiakkaille shampoot ja suihkugeelit, ota oma suihkupyyhe mukaan tai vuokraa studiolta.

 

6. Studiomme löytyy Punavuoresta osoitteesta Kivenhakkaajankatu 2, 00150 Helsinki. Tule ajoissa paikalle. Studion ovi lukitaan tunnin alkaessa ja emme valitettavasti voi odottaa myöhästyneitä. Kerro vastaanotossa ohjaajalle nimesi ja jos olet ensimmäistä kertaa. Maksa harjoitus tai näytä etukäteen ostettu joogakortti. Joogakortit löytyvät myös verkkokaupastamme tai voit ostaa ne studiolla.

 

7. Nauti ensimmäisestä joogakerrastasi Tulijoogassa. Lämpimästi tervetuloa!